Finn det beste kredittkortet med reisefordeler i 2021 ✈️

Et kredittkort hjelper deg med å alltid ha penger tilgjengelig til å dekke dine uforutsette utgifter ✅
Smart bruk gir deg lønnsomme rabatter og fordeler. I listen nedenfor finner du de anbefalte kredittkortene våre for april 2021.
Selv om det gir deg mulighet for kreditt og betalingsutsettelse, betaler smarte brukere ned hele kredittkortet på forfall.

Viser kredittkort med reisefordeler

Hva er et kredittkort?

Kreditt kommer av det franske ordet «credite» som betyr lån. Et kredittkort er som et bankkort, men tilbyr deg muligheten for å utsette betalingen til senere, gjennom at banken gjør opp betalingen med selger i mellomtiden. Du er sannsynligvis vant med å bruke et vanlig bankkort til å handle med, som er koblet direkte mot bankkontoen din. Når du får lønn på kontoen, og eksempelvis kjøper en ny miksmaster til kjøkkenet, forsvinner pengene fra kontoen din med en gang, og butikken får pengene overført til sin konto etter noen få dager. Med et kredittkort blir summen kun reservert på ditt kredittkort, banken vil legge ut for deg ovenfor butikken, og du kan dermed betale banken tilbake senere. Det er eksempelvis en løsning dersom du ikke har fått lønn enda, men det oppstår en uforutsett utgift.


Har et kredittkort en grense?

Kortet vil ha en fastsatt kredittgrense på forhånd. Kortets kredittgrense blir manuelt vurdert av banken i forhold til hvor stor risiko det vil være å utstede kortet, og hvor sannsynlig det er at du betaler tilbake og i tillegg beholder sunt vett til bruk av kredittkortet. Dersom du har en stabil arbeidsplass, fast inntekt og disponerer pengene dine fornuftig, vil det være lavere risiko for banken, og du vil sannsynligvis få innvilget en høyere kredittgrense og lavere renter, enn om du har usikker inntekt og generelt usikker økonomi. Det finnes likevel muligheter for deg også, og det er derfor bankene alltid individuelt vurderer søknader. Når kredittgrensen er brukt opp eller makset ut, som det ofte kalles, må du betale ned enten hele eller deler av kortet før du kan fortsette å bruke det som tidligere. Et kredittkort kan være en smart form for mellomfinansiering, og gi deg store muligheter med riktig bruk. Det gir deg penger når du trenger det.

Man kan på mange måter si at et kredittkort er et lite lån, som er rentefritt over en bestemt periode (eksempelvis 45 dager). Hvis du betaler ned det du har kjøpt med kortet i løpet av den rentefrie perioden, blir i mange tilfeller kortet helt gebyrfritt å bruke. Dersom du ikke betaler ned kortets utestående saldo innen den rentefrie perioden utløper, vil det påløpe renter på den delen du har brukt av kredittrammen (kredittgrensen). Renter er bankens fortjeneste på kortet, og å ha et kredittkort krever derfor stor selvkontroll og selvbeherskelse, siden det er mulig å handle uten at «pengene forsvinner» fra kontoen med en gang. Det er også lett å la renter påløpe, noe som koster deg mer. Det er viktig at du før bruk tenker gjennom og legger en plan for hvordan du skal tilbakebetale de påløpte utgiftene raskest mulig.


Hvilke fordeler og ulemper har et kredittkort?

Et kredittkort har både fordeler og ulemper. Det er lønnsomt for banken at du har et kredittkort, og konkurransen er høy blant bankene på markedet, noe som gjør at de fleste bankene tilbyr mange ekstratjenester, og har flere rabattordninger til deg som kunde. Det følger ofte med en reiseforsikring, cashback-muligheter, rentefrie perioder, fri årsavgift og videre. Grunnen til at du får slike fordeler, er for å hindre konkurranse og stimulere til at du benytter kredittkortet hyppigere. Med gode og sunne rutiner kan det være smart å benytte et kredittkort til kjøp, slik at du får maksimalt ut av fordelene som tilbys. Siden du ikke betaler med en gang, vil du i mange tilfeller ha en «kjøpeforsikring» inkludert. Får du dermed ikke varene du har bestilt, kan du ta kontakt med banken, som vil reklamere på handelen hos selger. Det er derimot viktig å huske at du ikke «handler med egne penger».

Det er ikke mulig å få et kredittkort innvilget på dagen, siden alle søknader behandles individuelt. Det er lovfestet at det minimum skal gå fem-seks dager mellom søknadsprosess og postleggelse av kortet slik at du får betenkningstid, samtidig som bankene må gjøre detaljerte undersøkelser før de eventuelt kan innvilge kredittkortet. Vi oppfordrer til at bruk av kredittjenester og finansielle produkter skjer på en sunn og ansvarsfull måte. Dersom du har et problem med misbruk av kredittjenester og står i fare for å få økonomiske problemer, anbefaler vi at du lukker denne siden, oppretter dialog med dine kreditorer og oppretter kredittsperrer i eget navn så raskt som mulig. Her kan du finne Forbrukerrådets veiledning til betalingsproblemer.


Har et kredittkort inkluderte forsikringer?

Et kredittkort har som regel en rekke inkluderte forsikringer mot kjøp, og vil alltid gi deg bedre beskyttelse enn å betale med et vanlig bankkort. Det er ikke bare direkte i en kjøpssituasjon du er forsikret, men i svært stor grad har du også en forsikring mot netthandel, reiseforsikring, egenandel på leiebil, forsikringer for billetter, sykdom, avbestilling av arrangementer osv. Dette skyldes at du ikke betaler direkte med dine egne penger, men at banken «legger ut» summen for deg ovenfor den du har handlet hos, frem til du betaler banken tilbake. Skulle det skje noe i mellomtiden, vil du ha muligheten til å opprette en reklamasjonssak mot banken, som vil ta din innsigelse til vurdering og videre til brukerstedet. Hvis det viser seg at du har rett i en reklamasjonssak, vil de tilbakebetale hele kjøpssummen til deg. Hvis du derimot har benyttet et debetkort, vil du i stor grad være ansvarlig for å reklamere direkte til brukerstedet selv. Er du ikke en habil forhandler, kan du gå glipp av rettighetene dine.


Hvilket kredittkort bør jeg velge?

Å velge det beste kredittkortet er en omfattende prosess. Gjennom å samle de beste kredittkortene på en side, ønsker vi å gjøre valget litt enklere for deg. Listen blir rangert etter en kombinasjon av hvilke kredittkort som bestilles mest, sammen med de vi anbefaler, basert på laveste effektive rente og fordeler. Gjennom en slik sammenlikning vil du til enhver tid se hvilke kredittkort som markedet liker best. Som en av de markedsledende tjenestene innenfor sammenlikning av kredittkort, gjør vi valget mer forutsigbart. Vi etterstreber å innhente så mye informasjon som mulig, slik at du får best mulig grunnlag for sammenlikning. Det er ofte de største og mest velkjente bankene som står bak de mest populære kredittkortene, og vi anbefaler at du ser nærmere på hvert enkelt kredittkort for å finne ut hvilken merkevare det tilhører. Det gjør at du også kan velge etter personlige preferanser, eventuelt gjennom den dagligbanken du benytter i dag.

Det lanseres jevnlig nye kredittkort, som raskt blir populære siden de enten blir lansert av en markedsledende bank, eller fordi de overgår andre kredittkort i rabatter, lave renter og inkluderte fordeler. Vi hos Kreditt-Kort.com jobber hele tiden med å holde deg oppdatert, slik at du alltid har en oversikt over de beste kredittkortene på markedet. Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, hører vi gjerne fra deg.