Bli reiseklar til sommerferien. Her er våre anbefalinger

Skrevet fredag 11. juni 2021 | Sist oppdatert søndag 6. februar 2022 | Beregnet lesetid: ca 3 minutter

Sommerferien nærmer seg, og selv med lettelser i reiserestriksjonene ser det ut til å bli nok en norgesferie for de tusen hjem. Med en sunn privatøkonomi er det ikke feil å feriere på kreditt, da det kan gjøre at du får mange fordeler og rabatter. Det gjør også at fleksibiliteten blir større, og at du kan være godt forsikret når uhellet er ute.

Slå til på sommerferien når den er på tilbud

Når du planlegger sommerferien, er det mye som må bestilles. Reise, opphold, middag og restauranter er bare noe. Vårt beste tips er å følge med på kampanjer. Som vi alle vet pleier det å komme gode tilbud rundt ferietider, og det er kjedelig å gå glipp av de gode tilbudene, bare fordi lønningsdagen ikke er før i neste uke. Med et kredittkort kan du bestille reisen allerede i dag, og betale tilbake senere.

Forbehold deg smart til de gode tilbudene

Skal dere leie bil? Noen ganger kan det lønne seg å tenke alternativt. Dersom dere er fleksible i forhold til reisetidspunkt, kan man noen ganger leie en gratis bil gjennom programmer som Hertz Freerider. Transferkjøring vil si at man hjelper bilutleieselskapet med å returnere en tidligere leid bil tilbake til sin hjemstasjon. Slik bilkjøring kan være fleksibelt, men er kun ment mellom to destinasjoner.

I mange tilfeller vil det ellers lønne seg å bruke en sammenlikningstjeneste som Drivestory for å finne de beste prisene på leiebil. Tjenesten vil søke på kryss og tvers av muligheter og destinasjoner, og finne det rimeligste eller mest fleksible tilbudet i forhold til din destinasjon.

Hvis du velger å fly til årets sommerferie vil det i mange tilfeller lønne seg med en mellomlanding eller to, noe som ofte viser seg i form av en rabatt på inntil 40-45%. Det utgjør samlet en del kroner på feriebudsjettet, som heller kan benyttes på deilig gelato-is og sangria.

Unngå de ubehagelige overraskelsene

Når du betaler med kredittkort, trekkes ikke pengene direkte fra din bankkonto. Det gjør at du vil få en faktura tilsendt i etterkant, der alle transaksjonene er tydelig spesifisert. Når du har kommet hjem fra ferien, kan du dermed gå gjennom betalingene i ro og mak. Har du blitt trukket det beløpet dere avtalte? Hvis ikke behøver du ikke å ringe alle brukerstedene: det gjør banken for deg.

Har du et bestemt budsjett eller satt begrensninger for bookingene du har gjort, kan du sjekke transaksjonene på kredittkortet opp mot det du har blitt trykket. Er det noe feil, vil utstederen av kredittkortet hjelpe deg med å bestride kravet. Betaler du med et bankkort, trekkes beløpet der og da, og muligheten til å stille en reklamasjon mot brukerstedet vil være mye vanskeligere, spesielt i utlandet.

Du er beskyttet mot svindel

Siden pengene ikke trekkes direkte fra bankkortet, er du beskyttet mot svindel og uautoriserte transaksjoner. Skulle det oppstå mistenkelige transaksjoner, kan du ta kontakt med banken, som vil hjelpe deg videre. Dette gjelder også transaksjoner som gjennomføres gjennom ytre påvirkning, eksempelvis ran. Med andre ord er det bedre å gå med et kredittkort på innerlommen, enn det er å gå med kontanter.

Hvis du blir frastjålet eller mister ditt kredittkort på ferie, kan oftest kredittkortselskapet hjelpe deg med et nytt kort eller nødkontanter i løpet av kort tid. Vi anbefaler deg likevel at du har med minst to kredittkort på ferie, av åpenbare årsaker.

Reiseforsikring er inkludert

Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert. Hvis du betaler over halvparten av transport- og overnattingskostnader til sommerferien med kredittkortet, er du som oftest dekket. Vilkårene for reiseforsikringen kan variere i stor grad mellom selskapene.

Nedenfor samler vi våre anbefalte kredittkort til sommerferien. Her anbefaler vi spesifikt at du ser etter den rentefrie perioden, den effektive renten og det samlede beløpet å betale tilbake. Vi ønsker deg lykke til, og en riktig god ferie når den tiden kommer.