Finne et billigere kredittkort: uten inntektskrav, med rabatter mv.

Skrevet tirsdag 12. april 2022 | Sist oppdatert mandag 18. april 2022 | Beregnet lesetid: ca 3 minutter

Det er ingen hemmelighet at vi lever i stramme tider, der det er vanskelig å holde oversikt over de faktiske kostnadene. Strømprisene, rentekostnadene og literprisen har for lengst forblitt ukontrollerbart, og da er det viktig å gjøre kloke valg rundt egen privatøkonomi.

I utfordrende tider er en av de smarteste beslutningene å finne et billigere kredittkort, som gjør at du kan fokusere på alt annet enn å betale mest mulig. For å finne et billigere kredittkort, er det i første rekke viktig at du gjennomgår din nåværende situasjon. Hvilke kredittkort har du i dag, og hvilke økonomiske behov har du? Behøver du et kredittkort med høy kredittgrense, eller lavest rente? Når du har bygget deg en forståelse for din situasjon, kan du begynne å se på ulike løsninger.

Det finnes mange steder å lese om de ulike kredittkortene. Vi er stolte av å ha bygget en platform som gir deg full oversikt, på et sted. Det er viktig at du ikke bare sammenlikner rentekostnadene, men også eventuelle avgifter og kostnader som tilhører hvert enkelt kort. Se på rentekostnader og betalingsfrister, og sammenlikne det med hva du har i dag. Kanskje kan du finne noe lavere?

Hvilke kredittkortfordeler følger med?

Det finnes kredittkort med spesifikke fordeler, eksempelvis drivstoffrabatter, reisefordeler, forsikringer og videre. De fleste forbrukere er ikke klar over hvilke fordeler som følger med, noe som gjør at man i noen tilfeller er forsikret for godt, eller betaler unødvendig mye for å delta i rabattklubber. Hvis et kredittkort har en fordel du betaler ekstra for, kan du si opp rabattklubb-medlemskapet for å deretter benytte dette gjennom kredittkortet. På den måten sparer du indirekte penger. Slik sier du opp dine nåværende kredittkort »

Hvilket kredittkort velger jeg?

Basert på din analyse over hva som er viktig for deg, anbefaler vi i første rekke at du finner et passende kredittkort som samsvarer med ønsket kredittgrense. Deretter ser du på rentekostnadene, følger opp med betalingstiden og runder av med fordelen. I nettopp den rekkefølgen. Vi mener at det viktigste er å ha et godt kredittkort, i stedet for tre kredittkort du ikke benytter. Fra 2019 registreres også ubenyttede kredittkortgrenser som lån i Gjeldsregisteret, noe som kan begrense deg dersom du skal ta opp et lån.

Vi ønsker også å ta opp den finansielle problemstillingen rundt et kredittkort. Et kredittkort må betales ned, og er aldri en løsning på finansielle problemer. Ikke inngå en kredittavtale du ikke klarer å betale. Kredittkort tilbyr muligheten for utsettelse mot å betale rentekostnader. Rentekostnader er i utgangspunktet bankenes kompensasjon for å låne deg penger, og tillegges gjelden. Vi anbefaler derfor helhetlig nedbetaling ved forfall, og at du drar nytte av fordelene som følger med.

I listen nedenfor finner du våre anbefalte kredittkort. Klikk på Les mer for å lese vår test. Lykke til med kredittkortjakten!