Gode kredittkort for studenter? Her er våre anbefalinger

Skrevet lørdag 27. februar 2021 | Sist oppdatert søndag 9. mai 2021 | Beregnet lesetid: ca 4 minutter

Gode kredittkort for studenter er begrenset. Likevel finnes det flere muligheter. Riktig bruk kan nemlig gi deg fordeler og studentrabatter, og være et godt supplement til studentøkonomien.

Finn de beste studentrabattene

En av de store ulempene som student, er at man har begrenset inntekt og privatøkonomi. Studier er tidskrevende, og tiden man kunne benyttet på jobb, bruker man i lesesalen. Da må man tenke kreativt for å opprettholde standardene. Det finnes flere butikker som gir deg gode rabatter og fordeler ved bruk av kredittkort, i tillegg til studentrabatter. Hvis du handler mye, eller er i markedet for å kjøpe noe nytt, kan denne formen for rabatt være god å dra med seg. Pengene skal likevel brukes, og da kan du like gjerne tjene på å få alle rabattene du klarer. Er du usikker på om butikken tilbyr studentrabatt? Spør heller en gang for mye. I verste fall sparer du penger.

De fleste kjenner også til den klassiske reiseforsikringen som er inkludert i kredittkortet. I slike tilfeller krever banken stort sett at du betaler over 60% av reisens totalkostnad med kredittkortet. Det er ganske få som tenker over, og vet at denne forsikringen også gjelder reiser innenlands, noe som kan være ganske aktuelt i disse korona-tidene, der vi ikke reiser ut av landet i like stor grad som tidligere. Gode kredittkort for studenter kan være så mangt, og derfor handler det om å finne det riktige kredittkortet til ditt bruk.

Prosesser flest transaksjoner gjennom kortet

Bankene stimulerer til forbruk, og gir deg fordeler fordi de ønsker at du skal handle mer. Deretter prøver bankene å hente inn rabattene, ved å la rentene løpe over lenger tid. Benytter du et gebyrfritt kredittkort, og betaler hele regningen på forfall, blir transaksjonene uansett registrert, slik at du får kortets rabatter, uten å betale rentene. Pengene ville du uansett ha kjørt gjennom ditt vanlige VISA-kort, så her kan du utnytte transaksjonsprinsippet til egen fordel. Pump opp volumet kontrollert, og sørg for at du får med deg alle mulige poeng.

Studerer du på privatskole? Betal for studiene med kredittkortet

En kjent form for dobbel-dipping som gir deg store fordeler, er å bruke så mye som mulig med kredittkortet, for å så betale det inn med en gang. Når du får en stor innbetaling fra Lånekassen, eksempelvis penger til å betale skolepenger med, kan du da betale skolepengene med kredittkortet? Undertegnede har hørt en historie om en utvekslingsstudent fra BI som reiste til USA, og betalte hele semesteret ved hjelp av sitt gebyrfrie kredittkort, for å så innfri det umiddelbart ved å betale skolepengene inn på kredittkortet samme dag. Det endte med bonuspoeng som tilsvarte en flyreise tur/retur California. Slik har du i teorien opparbeidet en fordel, bare gjennom å tenke litt annerledes.

Kan jeg utsette betalingen?

Med et kredittkort er det fullt mulig å utsette betalingen til senere. I mange tilfeller har du inntil 40 rentefrie dager inkludert, noe som betyr at du ikke betaler renter i disse dagene. Noen kredittkort tilbyr inntil 100 rentefrie dager, mens andre ikke har noen i det hele tatt. Det er viktig å forstå hvilke vilkår ditt kredittkort kan tilby deg. Vi anbefaler nedbetaling i den rentefrie perioden, slik at du slipper å betale renter som student, eller at du vurderer kredittkort med lav rente dersom du behøver utsettelse.

Vi anbefaler samtidig å velge en realistisk kredittgrense. Det gjør at du ikke behøver å bekymre deg for å bruke mer enn du kan betale tilbake. Er du usikker på hvilken grense du skal velge, velg det laveste beløpet. Det er lite kult å få innvilget et kredittkort med 200.000 i kredittgrense, leve som en konge på byen, og være gjeldsslave mandag morgen. Forstå kredittkortets kostnader, og behandle det som en ansvarlig voksen.

Nedenfor har vi valgt ut våre favoritter til studenter. Felles for kredittkortene er at de har gode fordeler inkludert, og i hovedsak ikke stiller krav til inntekt. Vi ønsker deg lykke til med valget, og håper du finner en god løsning som passer din økonomi.