Høstens stilguide: finn de beste klærne til høstsesongen

Skrevet lørdag 17. september 2022 | Beregnet lesetid: ca 5 minutter

Når det begynner å bli kaldere i luften og bladene skifter farge, er det på tide å oppdatere garderoben. Men hvor skal man starte? Frykt ikke, vi er her for å hjelpe. Les videre for en guide til de beste høsttrendene, pluss noen tips om hvordan du finner de beste tilbudene. Som regel kommer de sammen med et kredittkort.

Tiden for varmere klær er her

Uansett om du er ute etter en myk genser som holder deg varm eller et par nye jeans som viser frem høststilen din, er det noen klesartikler du ikke bør gå glipp av denne høsten. Denne sesongen handler det om komfort og praktiske løsninger – tenk på varme stoffer og mange lag. Her er noen av de viktigste elementene for høstgarderoben din, og noe av det viktigste innholdet i en skandinavisk basisgarderobe.

Gensere: Med kaldt vær i radaren, er gensere et must-have for høsten. Se etter tykke, varme stoffer som ull eller kashmir som holder deg behagelig hele sesongen. Ikke vær redd for å eksperimentere med morsomme farger og mønstre – dette er den perfekte tiden på året for å legge litt spenning og farger til garderoben din.

Jeans: Jeans fungerer hele året, men denne høsten er det et par spesifikke trender du bør få med deg. Classic jeans, såkalte «tapered jeans» gjør sitt comeback, og er på de fleste arenaer. Hvis du leter etter noe unikt, forsøk et par med høyt liv og i vintage stil. Det gjør det mer spennende og unikt. Du kan selvfølgelig bestille high-end vintage klær på nett med rask hjemlevering og returrett.

Skjerf og sjal: Som nevnt tidligere er lag et nøkkelord for høsten. Det er ingen bedre måte å legge til et lag ekstra enn med et sjal. Sjal og skjerf kan gi den ekstra varmen du trenger på kaldere dager, og er et perfekt element til å sprite opp outfiten din med. Se etter et skjerf med en interessant farge eller mønster for å sette prikken over i-en på looken din.

Jakker og frakker: Et must når temperaturen faller. Det er viktig å finne en som passer til størrelsen og figuren din, slik at den kan fungere som et ekstra lag for å holde deg varm. Gå gjennom garderoben din og se hva slags kåper du har, og kast de som ikke passer lenger. Vi anbefaler en lysebrun eller blå frakk uten detaljer og logoer.

Sko og støvler: Valg av sko kan være avgjørende for hvor behagelig du er i kaldt vær. Støvler er alltid et godt valg, men velg riktig type. Gummistøvler er flotte for regnfulle dager, mens ankelstøvler og andre typer tåstøvler holder beina dine varme på kaldere dager. Kanskje et par loafers kan sprite opp outfiten? Finn noen med for i skoene, slik at du holder varmen, eller bare invester i et par Uggs.

Hvilke merker bør jeg velge?

En av de mest spennende delene av å handle nye klær er å holde seg oppdatert med de siste trendene. Mens noen foretrekker å gå for mer klassiske styles, er andre ute etter noe helt nytt. Uansett hva slags stil du er ute etter, kan du være sikker på at det er noe for deg. Det som gjør fashion unikt, er at det kan mikses og kombineres i uttallige kombinasjoner. Et plagg kan gi deg 10 nye outfits.

Når det gjelder merker, er det mange flotte merker som har kommet ut med nye og spennende kolleksjoner for høsten. Du behøver ikke å «break the bank» for å være med på trendene, og klær fra H&M kan være like fine som dyrere klær fra Oscar Jacobson og Gucci.

Det beste du kan gjøre for miljøet, er å kjøpe klær som har hatt et tidligere liv. Ikke bare er det økonomisk smart: det er også miljøvennlig. Ved å kjøpe vintage klær på nett eller i butikker, kan du finne mange unike plagg som ikke er tilgjengelige andre steder.

Bruk kredittkort når du handler

Vi anbefaler at du bruker kredittkort eller bankkort som har cashback, slik at du får penger tilbake på kjøpet. For å få mest mulig ut av dette, anbefaler vi at du bruker et kredittkort med høyere prosentandel cashback. Husk også at det er viktig å betale hele kredittkortregningen din hver måned, slik at du ikke ender opp med å betale rente på kjøpet ditt.

Nettbutikker har ofte gode tilbud og rabatter som ikke er tilgjengelige i fysiske butikker. I tillegg kan du enkelt sammenligne priser på nett, noe som gjør det enklere for deg å finne de beste prisene. Husk også at du ofte kan få gratis frakt og retur når du handler på nettet, spesielt hvis du bruker en nettbutikk som tilbyr gratis frakt ved kjøp over et visst beløp.

Det er alltid en god idé å handle rundt og sammenligne priser før du kjøper noe. Husk at det ikke alltid er nødvendig å kjøpe de aller dyreste merkene for å være fashionable. Det er mange flotte klær fra mindre merker som ikke koster en formue, og du kan likevel se bra ut i dem. På denne måten kan du spare penger.

Sammendrag

Vi håper at denne guiden har gitt deg noen tips og triks for å holde deg varm i høst. Husk at det er viktig å velge riktige klær som passer til været, og at det er viktig å ta vare på kroppen din når temperaturen begynner å bli kaldere. Sørg for at du trener regelmessig, spiser sunt og drikker nok vann, slik at du holder deg frisk og rask gjennom hele høsten. Ha en flott høst!

Anbefalte kredittkort i 2022