Kredittkort til sommerferien? Slik får du mest igjen for pengene

Skrevet tirsdag 12. april 2022 | Sist oppdatert mandag 18. april 2022 | Beregnet lesetid: ca 3 minutter

Om du allerede er i gang med å planlegge sommerferien 2022, lurer du kanskje på hvordan du får igjen mest for pengene. Det finnes mange fordeler med å betale sommerferien gjennom ditt kredittkort. Blant annet kan du få cashback, poeng og andre belønninger, noe som gir deg mer verdi for pengene.

Endelig åpner verden etter lockdown. Det gjør at reiselysten hos nordmenn øker betraktelig. Statistikk viser at over halvparten av den norske befolkningen planlegger sommerferie i utlandet, der 38% svarer at de ønsker å benytte et kredittkort til sommerferien. Reiselysten er gode nyheter for verdensøkomien, men de rådende omstendighetene rundt Ukraina innebærer at planlegging er essensielt for å ikke la inflasjonen spise opp budsjettet.

Hvis du planlegger i god tid, kan du få til gode priser på flybilletter, hotell, leiebil og middager. Hvis du benytter et kredittkort til sommerferien, vil du i stor grad få større verdi for pengene. De ulike kredittkortselskapene tilbyr i de fleste tilfeller både cashback- og poengoppsparing, noe som innebærer at du får en rabatt og prosentuell andel av utgiftene tilbake. Hver gang du bruker litt penger, får du litt penger tilbake i form av poeng eller andre godtgjørelser.

Et kredittkort med poengoppsparing gjør at du kan bytte poengene inn i flyreiser eller andre fordeler underveis. Hva med loungetilgang på flyplassen før hjemreisen? For disse kortene fungerer poengoppsparing på alle transaksjoner, og gjør at hverdagsbruken årlig kan gi deg gratis flybilletter. Hvis du planlegger å leie bil under din neste ferie, anbefaler vi at du bruker en sammenligningstjeneste som Drivestory til å finne den beste prisen.

Book direkte, men kun i noen tilfeller

Når det gjelder hotell som er kjedestyrt, lønner det seg å booke direkte med ditt kredittkort. Da kan du dra nytte av tilleggsfordeler og spesielle rabatter for de som booker direkte. For hotellene er direktebookinger kjærkomment, da disse ikke blir tillagt kostnader som tilkommer gjennom eksterne tredjeparter. For selvstendige hotell anbefaler vi at du bruker en tjeneste som Hotels.com, der du kan betale på stedet. Det gir deg også hver 10. natt gratis gjennom deres lojalitetsprogram.

Dessuten er det mange kredittkort som tilbyr en spesifikk reiseforsikring. Det anbefaler vi sterkt. Hvis noe går feil på reisen, bagasjen blir forsinket eller flyet i verste fall nekter deg ombordstigning, vil du være i trygge hender. Reiseforsikringen i kredittkortet har i noen tilfeller bedre dekning enn separate forsikringer, noe som gjør at den blir svært fordelsaktig å ha inkludert.

I listen nedenfor kan du finne våre anbefalte kredittkort til sommerferien. Som alltid anbefaler vi et sunt forhold til bruk av kreditt, og nedbetaling ved forfall. God reise!

Kredittkort til sommerferien i 2022