Nå skjer det endringer: – Gjør du ikke dette, kan du risikere å miste rabatt

Skrevet fredag 14. mai 2021 | Sist oppdatert tirsdag 15. juni 2021 | Beregnet lesetid: ca 3 minutter

For å få med deg medlemsrabattene i dagligvarebransjen, må kortet ditt være registrert og tilknyttet din brukerkonto. Fra 1. juni endrer dagligvaregigantene praksisene sine. Her gjelder det å følge med.

Først ut er Rema 1000, som nå fjerner alle ikke-verifiserte betalingskort fra Æ-appen. Disse må bekreftes, før de kan benyttes. En annen ulempe, er at muligheten for å tilknytte kredittkort forsvinner inntil videre. Æ-sjef hos Rema 1000, Øistein Olsen, uttalte seg til Vi.no for en uke siden at alle kredittkort og ikke-verifiserte kontonummer slettes fra Æ allerede den 25. mai. Dette er begrunnet med den reduserte sikkerheten som er tilknyttet ikke-bekreftede kort, spesielt etter lovverket om kundekjennedom tilknyttet anti-hvitvasking.

Derfor blir det umulig å koble til kredittkort

Frem til i dag har det vært mulig å tilknytte et kredittkort til fordelsprogrammene. På denne måten, har det vært mulig å få rabatt når du handler med kredittkort, på lik linje med et vanlig bankkort. Det viser seg å være vanskeligheter med verifisering av kredittkort, som gjør at denne typen kort ikke kan bekreftes i appen. Olsen forteller videre til Vi.no at informasjonen som benyttes til verifisering av kredittkort, må hentes fra en ekstern database som ikke er klar for markedet enda, og at det derfor oppstår vanskeligheter med å bekrefte eieren.

Likevel er det tenkelig fra vår side at dette kan ha en sammenheng med de økte transaksjonskostnadene ved bruk av kredittkort. Det er ikke lønnsomt å tilby ekstra fordeler ved kredittkjøp, siden bankene spiser disse marginene i form av økte kostnader. Dette er derimot bare en teori, og ikke noe som er offisielt uttalt.

Slik kan du få bonus med ditt kredittkort

Det finnes muligheter for deg som ønsker å oppsamle bonus når du betaler med kredittkort. Du må rett og slett benytte den fysiske strekkoden som du finner i de ulike appene – eller å bestille deg et fysisk bonuskort med strekkode, som du scanner i kassen før du betaler. Ved hjelp av disse strekkodene vil kassasystemet identifisere deg automatisk, og du behøver ikke å koble til kortet.

Vipps, så har du betalt

Flere butikker aksepterer Vipps direkte i terminalen som betalingsmåte. Når du betaler med Vipps, vil appen bekrefte informasjonen din automatisk ovenfor butikken. De fleste kredittkort, inkludert Credits Gold, støtter tilkobling til Vipps. Merk deg at kredittkortet ikke automatisk verifiseres selv om Vipps gjør det for deg, og at det derfor kun vil fungere når du benytter Vipps som betalingsmåte.

Hva med kontaktløs Trumf-bonus hos Norgesgruppen?

Norgesgruppen-eide Kiwi har selv skrevet en guide til hvordan du kan få bonus hos Trumf ved kontaktløs betaling. De uttaler selv at de aller fleste som betaler kontaktløst med sitt bankkort, vil få Trumf-bonus automatisk registrert, mens en liten andel kunder må fysisk sette inn bankkortet i terminalen.

Hvis det står «BankAxept» på kortet og symbolet som viser kontaktløshet står på forsiden av kortet, har du det nyeste kortet og kan tæppe direkte. Hvis ikke, må du sette inn kortet og slå koden for å få dette til. Det er ikke mulig å få Trumf-bonus med Apple Pay, Garmin Pay eller Google Pay, og i disse tilfellene må du fysisk scanne ditt fysiske fordelskort for å identifisere deg som kunde. Det er heller ikke mulig å koble til et kredittkort hos Trumf da de kun støtter vanlige debet-kort, og derfor må du bruke strekkoden i disse tilfellene.