Reisefordeler med kredittkort til jobb- og privatreiser

Skrevet lørdag 28. november 2020 | Sist oppdatert lørdag 12. juni 2021 | Beregnet lesetid: ca 2 minutter

Du behøver ikke lenger ha finstasen på, og føre høy sigar for å reise med stil. De ulike reiseselskapene har de siste årene blitt mer forbrukervennlige, og gir nå mange flere muligheten til å reise. Gjennom kredittkort med reisefordeler kan du tjene poeng på flyreiser og hotell, middager og sightseeinger uten å bruke ekstra penger.

Kan man få betalingsutsettelse?

Et kredittkort gir deg i hovedsak mulighet for å få betalingsutsettelse. Likevel betaler smarte brukere av kredittkort ned hele kortet ved forfall. Gjennom å benytte kredittkortet på en ansvarsfull måte, oppnår du gode bonuser og fordeler. Se på det som et vanlig bankkort, og tenk at pengene forsvinner umiddelbart, og bare må behandles gjennom kortet. Fordelen med å benytte et kredittkort, er at selskapene tilbyr forskjellige insentiver for at du skal velge deres kredittkort, noe som lønner seg for deg. Dersom du velger å utsette betalingen, påløper renter og gebyrer.

Gjennom kredittkort med reisefordeler kan du tjene poeng på alle kostnadene som oppstår når du er på reise. Noen kredittkort har også egne lojalitetsprogrammer, som gir deg oppgraderinger og forsikringer kostnadsfritt. Dette er en del av bankene sin strategi for å forbli attraktiv for deg som kunde, og belastes til syvende og sist brukerstedene. Det vil si at du ikke direkte betaler for dette.

Hvordan lønner reisefordeler seg for bankene?

Det store spørsmålet er hvordan det kan lønne seg for bankene å tilby slike reisefordeler. Bankene tjener penger på at du bruker kortet i form av renter og gebyrer, og eventuelt i form av årsgebyrer. Det er likevel vanlig at du som forbruker får mest mulig gratis frem til rentene begynner å løpe, og at det er brukerstedene som tar regningen for disse fordelene. Det er ikke noe du som forbruker legger merke til.

Hvorfor skal du betale mer enn nødvendig? Hvis du allerede har et kredittkort av god kvalitet i lommeboken, eller vurderer å skaffe deg et, vær sikker på at du blir kjent med alle fordelene du kan benytte deg av, og at du kjenner kortets kostnadsstruktur, slik at du vet hvordan du skal bruke det og ikke. Har du få fordeler inkludert, kan det lønne seg å se på reisekortene vi kan tilby nedenfor. Refinansiering av kredittkort i 2021 kan nemlig vise seg å være en effektiv og lønnsom prosess. Santander forklarer det bra her.